Het Healing Project

De huid helpen herstellen over de hele wereld

Een hulpinitiatief in samenwerking met Direct Relief

Waarom doen we dit?

Hoewel problemen als een gebrek aan voedsel, water en onderdak in noodsituaties als eerste moeten worden aangepakt, kunnen huidaandoeningen, met name wanneer ze niet worden behandeld, ook tot grotere problemen leiden. 

 Vaseline® Jelly werd voor het eerst gepatenteerd in 1865 en wordt gebruikt om de huid te beschermen. Daarom was het merk van mening dat het een unieke rol kon spelen door anderen te helpen. Vaseline® Jelly is gebruikt door medewerkers op olieplatformen, poolreizigers en artsen in oorlogsgebieden, en diezelfde originele Vaseline® Jelly zit nog steeds in al onze producten. Deze op het eerste gezicht gewone pot Vaseline® Jelly heeft echt in allerlei omstandigheden een belangrijke rol gespeeld.

En we gaan nu een stap verder. Het is onze ambitie om in 2025 de huid van 10 miljoen mensen die in armoede of noodsituaties leven te helpen herstellen.

Onze partner: Direct Relief

Direct Relief is een internationale humanitaire hulporganisatie die actief is in alle 50 Amerikaanse staten en meer dan 70 landen en als missie heeft om de gezondheid en levensstandaard van mensen die getroffen zijn door armoede, natuurrampen en andere noodsituaties te verbeteren. Direct Relief werkt samen met zorgverleners en -organisaties ter plaatse en levert ze de essentiële geneesmiddelen en benodigdheden die nodig zijn om mensen te helpen er weer bovenop te komen.

 

Via onze samenwerking met Direct Relief streven we ernaar met het Vaseline® Healing Project de huid van miljoenen mensen te helpen genezen. We hopen dit doel te bereiken door:

  • Het doneren van Vaseline®-producten en medische benodigdheden voor distributie via het bestaande wereldwijde netwerk van Direct Relief dat bestaat uit honderden klinieken en ziekenhuizen in de VS en over de hele wereld, en voor opname in een verscheidenheid aan hulppakketten, zoals kits voor verloskundigen, medische noodrugzakken en hygiënesets voor ontheemde gezinnen in noodsituaties; 
  • Het sponsoren van dermatologen zodat zij op medische missies kunnen gaan om patiënten te behandelen in achterstandsgemeenschappen die geen toegang hebben tot medische interventies of die herstellende zijn van natuurrampen en andere noodsituaties. Voor veel van de patiënten die tijdens deze missies worden behandeld, zal dit de eerste keer in hun leven zijn dat ze dermatologische zorg krijgen. Het Vaseline® Healing Project stuurt ook andere artsen en specialisten en alle behandelingen en recepten worden gratis aan patiënten verstrekt;
  • Het ontwikkelen en organiseren van opleidingen voor gezondheidswerkers in gemeenschappen om hun kennis uit te breiden zodat huidaandoeningen in plattelandsgemeenschappen correct kunnen worden gediagnosticeerd en behandeld.

Via ons partnerschap met Direct Relief hebben we met het Vaseline® Healing Project al mensen over de hele wereld geholpen: van dermatologische zorg voor Syrische vluchtelingen in Jordanië tot de behandeling van duizenden mensen in Zuid-India met een verscheidenheid aan belemmerende huidaandoeningen.

 We hebben gratis opleidingen gegeven aan verpleegkundigen over het diagnosticeren en behandelen van huidaandoeningen in achterstandsgemeenschappen in Zuid-Afrika, een team van dermatologen ingezet om inwoners van Dallas, Texas, gratis te behandelen en zorg geboden aan honderden mensen in de Filippijnen in de nasleep van de verwoestende tyfoon Haiyan.

 Ga voor meer informatie over Direct www.directrelief.org