'Tijdens de koudere maanden merken we dat we een droge winterhuid hebben. Ontdek hier hoe je een droge huid in de winter voorkomt.

Wanneer het weer buiten slecht is, kan je huid er uiteindelijk ook zo uitzien en aanvoelen. Een droge huid tijdens de wintermaanden komt meestal voor doordat drogere lucht vocht onttrekt aan de huid, waardoor huidcellen aantrekken en je beschermende barrière wordt verzwakt. Hier zijn 5 eenvoudige tips voor een gezonde, herstelde huid – zelfs in een winter wonderland.
Hoe voorkom je een droge huid in de winter:

 1. Maak het binnen niet te warm.

  Wanneer het buiten koud is, gaat er niets boven terug gaan naar een warm, gezellig thuis. Maar verwarming verwijdert ook vocht uit het huis, waardoor het je huid ontneemt van de hydratatie die het nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Om een droge huid in de winter tot een minimum te beperken is het belangrijk dat je de temperatuur aangenaam houdt, niet te lang te warm. Gebruik ook een luchtbevochtiger om het verloren vocht te vervangen.
 2. Verzorg je handen.

  De huid op je handen is dunner dan de huid op de rest van je lichaam. Omdat je handen bijna altijd worden blootgesteld (en omdat droge winterlucht vocht onttrekt aan de huid) zijn handen de eerste gebieden die tekenen van huidbeschadiging laten zien. Bescherm in de winter je handen door buiten handschoenen te dragen en door altijd een hydraterende handcrème in je tas of op het werk bij je te hebben.
 3. Vermijd wol en andere irriterende stoffen.

  Een droge winterhuid is al erg genoeg. Maar het dragen van bepaalde soorten kleding op een droge, gevoelige huid kan feitelijk voor meer jeuk zorgen. Vermijd minder ademende synthetische stoffen zoals nylon, polyester en rayon. De belangrijkste jeuk veroorzakende stof om te vermijden is echter wol. De korte, grove vezels prikken op een geïrriteerde huid, waardoor het gevoel nog erger wordt. De beste stofoptie bij een jeukende huid is katoen. Als je echt wol wilt dragen, ga dan voor een dunnere, minder irriterende soort zoals merinoswol. Of draag er een lichte katoenen laag onder.
 4. Hydrateer. Hydrateer. Hydrateer.

  Tijdens de winter verliest je huid vocht in een veel sneller tempo, wat leidt tot verzwakking van de beschermende bovenlaag. Je zult merken dat je steeds vaker lotion aan moet brengen om hetzelfde comfortniveau te behouden. Zorg dat je voor een directe verlichting een lotion in je tas of in je bureau op het werk hebt, en houd je huid gezond door het na het douchen en voordat je gaat slapen te hydrateren. Regelmatig gebruik van een lotion draagt bij aan het aanvullen van het vocht dat door de winter van je huid wordt ontnomen.


  Een droge winterhuid vereist diep herstel dat aanhoudt. Alle Vaseline-lotions bevatten microdruppels van de originele Vaseline-jelly om vocht vast te houden en de huid te helpen herstellen.

WELLICHT OOK INTERESSANT

Wetenschappelijk bewezen dat het diep hydrateert en droge, geïrriteerde huid al bij het eerste gebruik tot rust brengt