Wist je dat de airconditioning in vliegtuigen je huid droog maakt? Of dat een rustgevende douche eigenlijk slecht kan zijn voor je huid? Leer hier meer over de geheimen van een droge huid.

Jeuk. Ongemak. Zelfs schilferigheid en roodheid. Een droge huid kan een echte kwelling zijn. Maar als je eenmaal weet wat de oorzaken zijn van een droge huid, is het veel makkelijker om je huid te helpen herstellen. Hier zijn 5 algemene redenen — en oplossingen — voor een droge huid.

 1. Die heldere winterlucht

  Het koudste seizoen is ook het droogste seizoen. En dat betekent dat je extra stappen moet ondernemen om je droge huid te helpen herstellen. Dus wat veroorzaakt een zeer droge huid in de winter? De lage luchtvochtigheid betekent dat er voortdurend vocht wordt onttrokken aan je huidoppervlak. Zonder de juiste zorg kan een winterdroge huid barsten en schilferen, waardoor je huid wordt blootgesteld aan externe irriterende factoren en waardoor de kans op een ontsteking groter wordt. Om een droge winterhuid te voorkomen is het belangrijk dat je jouw huid vaker hydrateert, je een luchtbevochtiger in het huis gebruikt en je korter doucht. Nu we het daar toch over hebben…

 2. Genieten van een lange, ontspannende douche

  Het is een rustgevende ontsnapping, maar te lang in het warme water is één van de meest voorkomende oorzaken van een zeer droge huid. Te veel warm water verwijdert het natuurlijke hydraterende vermogen van de huidcellen aan het oppervlak. Zepen en agressieve reinigingsmiddelen verwijderen beschermende lipiden en beschadigen huideiwitten, waardoor het huidoppervlak wordt verzwakt en steeds diepere lagen aan extra vochtverlies worden blootgesteld. Je huid verliest niet alleen water. Het verliest het vermogen om water vast te houden. Dus streef naar een warme douche (niet heet), beperk de duur van het douchen tot 5-10 minuten en kies voor een hydraterende zeep en shampoo.
 3. Houd je koel (en warm)

  Of het buiten vriest of snikheet is, een aangename binnentemperatuur gaat gemoeid met een paar simple tikjes op de thermostaat. Maar gemak komt met een prijs voor je huid. Zowel airconditioners als binnenverwarming kunnen een droge huid veroorzaken. Ze verwijderen vocht uit de lucht, wat de weerstand van je huid verlaagt en zorgt dat oppervlaktecellen uitdrogen. De temperatuur is wellicht aangenaam, maar een droge, geprikkelde huid zal vaak het gevolg zijn. Herstel de vochtbalans daarom met een luchtbevochtiger. En streef in het algemeen naar een temperatuur die aangenaam is, maar niet te laag of te hoog.

 4. Torenhoog vochtverlies

  Je bent nu aangekomen op je bestemming: een droge huid. Vliegen in vliegtuigen kan leiden tot een droge huid omdat de lucht in de cabine vrijwel geen vocht bevat. Terwijl je op 10.000 meter in de lucht vliegt, wordt er vocht onttrokken aan de beschermende, buitenste laag van je huid (ook wel stratum corneum of hoornlaag genoemd). Dit leidt tot jeuk en ongemak – het laatste dat je nodig hebt na het delen van een armleuning. Onthoud je daarom van het drinken van alcoholische dranken tijdens de vlucht, om zo te voorkomen dat je een droge huid krijgt tijdens het vliegen. Het droogt je alleen maar meer uit. Drink, in plaats daarvan, veel water voor, tijdens en na je vlucht.
 5. (Te veel) zon

  Tijd buitenshuis kan je dag echt opvrolijken. En zonnebrandcrème is, uiteraard, noodzakelijk. Maar hoe precies brengt de zon schade toe aan je huid? De zonnestralen dringen diep door in de dermislaag van de huid en berooft de huid van vocht en oliën. Om de huid hiertegen te beschermen moet je een zonnebrandcrème met SPF 15 of hoger gebruiken en deze regelmatig opnieuw aanbrengen. Blijf bovendien niet te lang buiten wanneer de zon op zijn sterkst is (van 11.00-15.00 uur) en gebruik een hydraterende aftersunlotion ontworpen om de droge huid te helpen herstellen.


Er is preventie en er is herstel.

Zon. Droge winterlucht. Airconditioning. Reizen met het vliegtuig. Dit zijn allemaal veelvoorkomende oorzaken en oplossingen voor een droge huid. Maar om een droge huid te helpen herstellen moet je regelmatig hydrateren met een lotion die ontworpen is om de droge huid te helpen herstellen. Vanaf de eerste keer aanbrengen zal een herstellende lotion de flexibiliteit van de huid verbeteren, de mogelijkheid van de huid om water vast te houden herstellen en het zal barstjes opvullen om je huid een zachter gevoel en uiterlijk te geven. Bij regelmatig gebruik kun je elke dag van een verzorgde, herstelde huid genieten.

WELLICHT OOK INTERESSANT

2x zoveel hydraterende ingrediënten* om de zeer droge huid te helpen herstellen
*versus Vaseline Essential Healing Bodylotion Spray

Diep absorberende en hydraterende lotion die de huid van binnenuit helpt te herstellen. Houdt de droge huid 3 weken lang hersteld