Ontdek waarom de zorg voor je huid net zo belangrijk is als alle andere manieren waarop je voor jezelf zorgt.

Als het om het voor onszelf zorgen gaat, weten we allemaal het belang van lichaamsbeweging, een gezond voedingspatroon en een goede nachtrust. Maar er is één aspect van welzijn waar mensen onvoldoende aandacht aan besteden: huidgezondheid. Lees verder voor feiten over een gezonde huid.

Wat is huidgezondheid?

Op functioneel niveau betekent het dat je huid goed functioneert. Het betekent dat deze voldoende wordt gehydrateerd en daardoor in staat is je te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Als je huid goed wordt verzorgd, heb je geen last van een droge huid. Een gezonde huid voelt aangenaam aan en ziet er mooi uit.

 1. De voordelen van een gezonde huid:Een gezonde huid is je eerstelijnsverdediging.

  De huid is het grootste orgaan van je lichaam, goed voor ongeveer 16% van je lichaamsgewicht. De belangrijkste functies zijn vocht vasthouden en slechte dingen buiten houden. De bovenste laag van de huid — ook bekend als het stratum corneum of hoornlaag — is ongeveer 40 micrometer dik, ofwel ongeveer de dikte van een dunne mensenhaar. In deze dunne toplaag beschermen huidcellen tegen infectie veroorzakende microben en bacteriën. De hoornlaag is echter ook zeer gevoelig voor droogte en beschadiging. Als de droogte te diep doordringt, worden de huidcellen beïnvloed, waardoor ze te zwak en onderontwikkeld zijn om je te beschermen tegen de buitenwereld.
 2. Huid is je metgezel voor het leven.

  Het huidoppervlak weerspiegelt wat eronder gebeurt. Als huidcellen strak en stijf zijn, kan je huid gaan jeuken en voelt het oppervlak ongemakkelijk aan. Huidbeschadiging kan al dagen voordat je tekenen van droogheid ziet beginnen. Als droogte te diep in de huidlagen doordringt, kan het tot zichtbare beschadiging leiden zoals een schilferige of een geïrriteerde huid.
 3. Huid is je metgezel voor het leven.

  Als gevolg van natuurlijke vernieuwingsprocessen is de bovenste laag van je huid niet hetzelfde als toen je vijf jaar oud was en zelfs niet hetzelfde als een maand geleden. Huid verandert naarmate je ouder wordt. Van de zachte, gevoelige babyhuid tot adolescente vettigheid tot de drogere huid in latere jaren, je huid is er om je gedurende al die periodes te beschermen.

  Net als lichaamsbeweging en een gezond eetpatroon, is zorgen voor je huid een belangrijke factor bij het handhaven van de algehele gezondheid. Houd je huid gezond door regelmatig een hydraterende crème te gebruiken.

WELLICHT OOK INTERESSANT

Diep absorberende en hydraterende lotion die de huid van binnenuit helpt te herstellen. Houdt de droge huid 3 weken lang hersteld