Huidverzorging gaat verder dan alleen je gezicht.  Ontdek hier handige tips om je hele lichaam goed te verzorgen voor een echt gezonde huid.

Maar het is tijd om daar anders over te denken.

79% van de vrouwen denkt dat een gezichtsverzorgingsroutine belangrijker is dan een lichaamsverzorgingsroutine.*

*Edelman Berland-enquête 2014

In werkelijkheid kan de huid overal op je lichaam droog en ongezond worden. Hoewel je jouw gezicht toont aan de buitenwereld, hebben andere lichaamsdelen net zoveel kans om vochtverlies en beschadiging op te lopen. Voor een echt gezonde huid is het belangrijk om je hele lichaam goed te verzorgen. Het is je eerstelijnsverdediging tegen de buitenwereld en deze moet gezond zijn om je effectief te kunnen beschermen.

Als het om lichaamsverzorging gaat zijn hier een paar bijzondere gebieden om in gedachten te houden:

 1. Je ellebogen

  Al deze beweging dragen bij aan een dikke, droge huid die ruw kan worden en kan verkleuren. Om je huid te helpen herstellen, reinig je de huid eerst licht gevolgd door een hydratatie als onderdeel van je lichaamsverzorgingsroutine. Doe dit regelmatig voor zichtbaar gezondere ellebogen.
 2. Je voeten

  De huid van je voeten is van nature droger dan de huid ergens anders op je lichaam. Je voeten bevatten geen talgklieren, daarom worden zweetklieren gebruikt om de huid van het nodige vocht te voorzien. Hoewel deze huid al droog is, kan het nog steeds aangetast worden door droog weer en warme douches. Zeer droge voeten kunnen barsten en ruw aanvoelen. Omdat blote voeten aan verschillende oppervlakken worden blootgesteld, is het belangrijk om de huid van je voeten te beschermen.
 3. Je handen

  Onze handen worden steeds blootgesteld en we gebruiken ze om veel dagelijkse taken uit te voeren. De huid van je handen is erg dun, dunner dan de huid op je gezicht — en het is één van de eerste lichaamsdelen die tekenen van veroudering vertonen. Droge omgevingen spelen een rol, maar ook regelmatig handenwassen (vooral met warm water) verzwakt de beschermende lipidelaag van je huid en vermindert haar vermogen om vocht vast te houden.
 4. Je knieën

  Net als je ellebogen, buigen je knieën voortdurend en worden ze vaak blootgesteld aan de lucht (afhankelijk van het seizoen). De huid op je knieën is sterk maar wordt vaak beïnvloed door dezelfde droogheid, ruwheid en verkleuring als de ellebogen. Gelukkig werkt dezelfde lichaamsverzorgingsroutine die je voor je ellebogen gebruikt ook voor je knieën: milde reiniging, gevolgd door hydratatie.


  Verzorg je gezicht, maar vergeet niet dat als het op huidverzorging aankomt het belangrijk is om voor je hele lichaam te zorgen.

WELLICHT OOK INTERESSANT

Beschermt en houdt vocht vast om de droge en doffe huid te helpen herstellen.